Богословське відділення / Вшанування жертв Голодомору 1932-33 років у Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Вшанування жертв Голодомору 1932-33 років у Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича

Вже стало традиційним, коли щорічно наприкінці листопада у Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича, у рамках Всеукраїнського для пам’яті жертв голодоморів відбувається вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років. Не став виключенням і цей рік.

21 листопада 2014 року, в рамках щорічної загальноуверситетської акції ,,ЗАПАЛИ СВІЧКУ ПАМ’ЯТІ”, в університетському храмі Трьох Святителів було звершено панахиду за упокій душ усіх загиблих від Голодомору в Україні.

Служіння панахиди очолив настоятель університетського храму Трьох Святителів прот. Миколай Щербань у співслужінні свящ. Володимира Григоровича (аспіранта 2-го року навчання КПБА).

dscn5264_500

dscn5279_500

На панахиді, що відбувалася в університетському храмі, були присутні представники ректорату, професорсько-викладацького складу, а також представники студентства усіх факультетів університету.

dscn5280_500

dscn5281_500

Цьогорічне поминання жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 співпало в часі із 10 річницею Помаранчевої Революції та першою річницею Революції Гідності, які назавжди змінили Україну й українців. Саме тому в цей день, поряд із поминанням жертв Голодомору, були піднесені молитви за спокій душ загиблих героїв Небесної Сотні та воїнів-захисників, які віддали свої життя за нашу Батьківщину.

По завершенні панахиди до присутніх у храмі із проповіддю звернувся завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щербань. Отець Миколай, зокрема, сказав, що з огляду на ті страшні події, що мали місце в нашій країні впродовж останнього року, як ніколи гостро постає необхідність правдивого і цілісного бачення власної минувшини з усіма її світлими і трагічними сторінками. Адже, забувши подвиги, героїзм і страждання наших предків і наших сучасників, ми дуже скоро втратимо головні засади власної самоідентифікації у цьому глобалізованому світі, втратимо власну автентичність і, як наслідок, можемо втратити, навіть, свою державу. Саме тому гідне вшанування людей, які в різні історичні періоди мужньо боролися і не побоялися віддати, навіть, власне життя за величні ідеї справедливості, честі, свободи - життєво необхідне нам, як своєрідна форма відродження власної історичної пам’яті.

dscn5288_500

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2014-11-21
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 967

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.