Богословське відділення / Завідувач Богословським відділенням дав інтерв’ю місцевим ЗМІ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословським відділенням дав інтерв’ю місцевим ЗМІ

9 квітня 2015 року завідувач Богословського відділення КПБА доц., прот. М.Щербань дав дав інтерв’ю кореспонденту Національної радіокомпанії України. Темою авторської програми журналіста п. Василя Карлащука була ,,Страсний тиждень та Великдень в житті кожного християнина”.

dscn9067_500

Зокрема, отцем Миколою було зазначено: ,,Два тижні – Страсний і Світлий, що об’єднані Святою Пасхою, формують унікальний духовний шлях на якому кожне віруюче серце зустрічає виняткові ідейно-моральні протилежності: правду і неправду, зраду і вірність, скорботу і радість, смерть і життя…

Зрештою, Воскресіння Христове – це першооснова й головний зміст усієї нашої віри й уособлення надій у повсякденному житті. Саме через Воскресіння наша віра, як унікальний особистий досвід, набуває сенсу, оскільки, з моменту перемоги Христової над смертю, усіх нас покликано до вічного буття через причетність до цієї події….

Варто пам’ятати, що Пасха – це ще й особистий, піднесений, радісний стан людської душі, адже чимало святих, впродовж багатовікової історії Церкви, в якості єдиної втіхи й розради мали саме істину Воскресіння Христового. Зрештою, Свята Пасха – це ще й запорука нашої віри та життя, що даровані нам Самим Спасителем, адже у Своєму воскресінні Він переміг смерть, яка й донині видається для багатьох людей нездоланною й страшною…

На превеликий жаль, сьогодні наша молода Українська Держава переживає чи не найтрагічніший період своєї новітньої історії, а тому всі ми зовсім по-іншому сприймаємо величні та життєствердні слова Воскреслого Господа: «Радуйтесь!» (Мф. 28:9) і «Мир вам!» (Лк. 24:36), адже нині нам так бракує правдивих божественних радості та миру…

Дорогі слухачі! Надсилаючи Вам найщиріші вітання з нагоди Святої Пасхи щиросердечно зичу щедрих Божих благословінь, миру, добробуту, натхнення, злагоди та душевної величі.

Водночас, щиросердечно зичу Вам, щоб Всемилостивий Господь, Який нині сьогодні воскреслим засяяв із гробу, й надалі обдаровував Вас міцним здоров’ям, щастям, непохитною вірою, надією та любов’ю, зміцнюючи Ваші духовні і тілесні сили у щоденній праці …"

Окремо було обговорено питання, яке пов’язане з народною обрядовістю місцевих жителів Буковини святкування Великодня за церковним уставом.

 

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2015-04-10
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 491

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.