Богословське відділення / Урочисте богослужіння в день тезоімеництва викладача «Аскетики» Високопреосвященнійшого архієпископа Нестора,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Урочисте богослужіння в день тезоімеництва викладача «Аскетики» Високопреосвященнійшого архієпископа Нестора

st.nestor_l._500

9 листопада 2015 року Тернопільська єпархія УПЦ Київського Патріархату урочисто відзначила день тезоіментства свого керуючого архієрея  – Високопреосвященного Нестора, архіпископа Тернопільського, Кременецького та Бучацького. Цього дня помолитися та прославити святого преподобного Нестора-літописця, одного з найбільших українських святих, до Тернополя прибула велика кількість духовенства області та запрошені священнослужителі інших єпархій.

1_500_09

Із нагоди дня свого тезоімеництва, Високопреосвященний архієпископ Нестор традиційно очолив відправу Божественної літургії, яку було відслужено в кафедральному соборі св.рівноапостольних Костянтина та Єлени.

2_500_04

Під час відправи з Владикою молилися секретарі єпархії прот. Олексій Головацький та прот. Мирон Гах, обласний благочинний прот. Борис Солтис, благочинні єпархії, чисельний клір області та м.Тернополя. З нагоди свята на богослужіння прибули ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін і методист Богословського відділення ФТФ ЧНУ імені Ю. Федьковича прот. Миколай Лагодич та інші священнослужителі.

Розділити радість свята з архієпископом Нестором до храму також прийшла велика кількість мирян, серед яких були представники влади, депутатського корпусу, науковці та інтелігенція міста. Зокрема,

7_500_02

Тернопільський міський голова Сергій Надал,

6_500_03

Голова Тернопільскої ОДА Степан Барна, директор департаменту внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації Ігор Кульчицький,  директор Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу Василь Мулярчук та інші.

4_500_07

Після Великого входу архієпископ Нестор звершив хіротонію, рукоположивши випускника КПБА диякона Андрія Мирозуба  на священика.

На запричасному стиху проповідував прот. Володимир Вакін, ректор ВПБА, який у своєму слові розповів про богословське значення шанування святих угодників Божих.

5_500_03
Після відпусту Літургії, від імені духовенства Тернопільської єпархії Владику привітали секретарі - прот. Олексій Головацький та прот. Мирон Гах, які підкреслили велику працю Владики в справі відродження, оновлення та зміцнення Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату. На знак пошани Владиці було вручено святу Просфору. Від імені духовенства кафедрального собору св.рівноапостольних Костянтина та Єлени з вітальним адресом виступив прот. Євген Заплетнюк.

Також, Владика Нестор нагородив благословенними грамотами тих, хто, які багато  потрудилися для добра Церкви та України.

Звертаючись до присутніх у храмі, Високопреосвященний Владика Нестор подякував за численні вітання та безліч добрих слів на Його адресу. Архієпископ висловив вдячність усім, хто допомагає йому провадити активну діяльність Київського Патріархату в єпархії, робити присутність нашої Церкви в регіоні більш помітною. На завершення свого слова архієрей просив молитися за нього та успіх усіх наших справ, які звершуються на користь Святої Церкви.

Завершилося Богослужіння уставним многоліттям архієпископу Нестору у виконанні духовенства Тернопільської єпархії та всіх присутніх у храмі. Офіційні святкування тезоіменитсва архіпастиря продовжилися у відновленому Єпархіальному Управлінні, що на вул.Острозького 19, де відзначаючи значну волонтеруську діяльність, архієпископу Нестору було вручено орден “Сила України”.   Його  вручив Олександр Леонідович Ковальчук  від імені фонду "Вірую", об`єднання громадських організацій, волонтерів, Українського Реєстрового Козацтва, капеланської  служби, представників вищих навчальних закладів Тернополя. Голова військового духовенства прот. Вячеслав Кізілов презентував символічний дарунок - светр, - один із необхідних предметів зимового капеланського одягу.

Прес-служба Тернопільської єпархії


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2015-12-06
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 871

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.