Богословське відділення / В Університеті – урочиста посвята першокурсників! ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




В Університеті – урочиста посвята першокурсників!

31 серпня відбулася урочиста Академія з нагоди посвяти першокурсників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – одного з найстаріших класичних університетів України.

Посвята в студенти – це свято, яке залишається в пам'яті назавжди. Причому, не тільки для першокурсників та викладачів закладу, а й усіх студентів, які цього дня зазвичай отримують особливі враження. А якщо церемонія залучення до студентського братства наповнена особливою теплотою і душевністю, як у Чернівецькому національному університеті, то чи варто дивуватися, що у молоді та їх родичів – особливо щасливі обличчя.

posviata_7_500

Зазначимо, що цьогоріч Академія відбулася в офлайн-форматі, тоді як минулого року через пандемію коронавірусу першокурсникам довелося дивитися посвяту онлайн. Також у 2021-му церемонія приурочена до 30-ліття Незалежності України!  

Урочисте святкування розпочалося з виконання Державного Гімну та хвилини мовчання за тих, хто віддав життя задля збереження незалежності України. Потім першокурсники традиційно здійснили покладання квітів до підніжжя пам’ятників Тараса Шевченка, Юрія Федьковича, Костянтина Томащука і Йозефа Главки.

posviata_2_500

Далі настала черга високоповажних гостей урочистості виголосити слова вітання та напутні побажання новоспеченим студентам. Першим до першокурсників звернувся ректор університету Роман Петришин. Він побажав усім стати хорошими фахівцями, адже країні потрібні добре підготовлені, талановиті спеціалісти. А також висловив упевненість, що першокурсники будуть пишатися тим, що є студентами ЧНУ, добре вчитися і брати активну участь в університетських і міських заходах.

Представники влади міського та обласного рівнів також завітали на свято, привітали першокурсників, їх батьків та викладачів з початком нового шляху у їхньому житті.

posviata_6_500

За багаторічною традицією далі відбулася урочиста клятва студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Її текст виголосила студентка першого курсу Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Ірина Костащук, яка за результатами конкурсу при вступі отримала найвищий бал.

 Одним із завершальних акордів став Гімн Університету (музика і слова професорів Андрія Кушніренка та Богдана Мельничука), виконаний студентським хором «Резонанс» від орудою диригента, заслуженого діяча мистецтв України, доцента кафедри музики Ольги Чурікової-Кушнір. Нарешті, вступ до студентських лав благословив і освятив настоятель університетського храму Трьох Святителів, доцент, протоієрей Микола Щербань.

posviata_5_500_01

  Вже традиційно урочитості з нагоди початку нового навчального року в Чернівецькому національному уніеврситеті ім. Юрія Федьковича завершуються святвовим молебнем у храмі Трьох Святителів.  Молебен очолив прот. Микола Щербань, настоятель храму Трьох Святителів, гарант освітньої програми зі спеціальності 041- Богослов’я першого (бакалаврського) рівня, йому співслужили: прот. Микола Лагодич, клірик університетського храму Трьох Святителів, гарант освітньої програми зі спеціальності 041- Богослов’я другого (магістерського) рівня, прот. Микола Шкрібляк, настоятель Свято-Покровського університетського храму, гарант освітньої програми зі спеціальності 031- Релігієзнавство третього (освітньо-наукового) рівня, прот. Василь Хрептак (Тернопільсько- Бучацька єпархія), протодиякон Микола Федорюк, диякон Михайло Бачинський (студент 4 курсу).

1630475861293_500

1630475861248_500

1630475861283_500

241116534_1495873997420298_5591731764791900400_n_500

1630475861205_500

По завершенні святкового молебня з вітальним словом до присутніх звернувся прот. Микола Щербань. Отець Микола побажав студентам та їхнім викладачам-наставникам міцного здоров’я, успіхів у навчанні та науковій дільності, нових творчих досягнень та постійної допомоги Божої у всіх починаннях.

Ми вітаємо дорогих першокурсників зі вступом до лав студентів і бажаємо ніколи не зупинятися на дорозі Знань. Успіхів Вам та в добру путь!

За матеріалами:

Офіційний сайт ЧНУ імені Юрія Федьковича


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2021-09-01
Рубрика: Новини богословської освіти
Перегляди: 348

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.