Богословське відділення / Богослужіння першої Седмиці Великого Посту на Богословському відділенні (ОНОВЛЕНО 19.02.2010 р.),
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Богослужіння першої Седмиці Великого Посту на Богословському відділенні (ОНОВЛЕНО 19.02.2010 р.)

У першу седмицю Великого Посту на богословському відділенні відбулись уставні богослужіння.

Зокрема, у неділю, 14 лютого, ввечері  в університетському храмі було відслужено  Вечірню з чином Прощення. Богослужіння очолював настоятель храму, завідувач Богословського відділення прот. Миколай Щербань, яку співслужили свящ. Миколай Лагодич, дияк. Богдан Сливка, дияк. Іоан Шубин.

img_1977_500

 

img_1982_500
img_1986_500

 

По завершенні вечірньої з проповіддю до присутніх звернувся отець-завідувач. Зокрема він сказав: «Возлюблені у Христі брати  і сестри! Нині, у Неділю Сиропусну, яка у богослужбовому році Святої Православної Церкви іменується ще й Прощеною Неділею, особливі почуття переповнюють наші серця... Це і тривога, і страх перед тривалим часу стримання у Святому Великому Пості, і сум, і скорбота... Проте, сьогодні Свята Церква закликає нас до ще одного, дуже важливого і вкрай необхідного для нас почуття - усвідомлення власних помилок і прощення тих на кого ми, можливо, гніваємося... Господь нам  заповідав: «Якщо прощатимете людям провини їхні, то простить і вам Отець ваш Небесний...». Та й ми самі щоденно просимо Небесного Отця у молитві «Отче наш»: «... і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим...».  Ми промовляємо ці слова і навіть не замислюємося над їх глибинним змістом. А він, цей зміст, і величний страшний водночас: ми самі просимо Творця простити нас рівно стільки, скільки й ми прощаємо... А чи багато ми прощаємо? Якщо ж не прощаємо, то як тоді нам буде прощено?...

Господь закликає нині нас до великого подвигу прощення і примирення...

Напередодні Великого Посту, коли кожен із нас перебуває на порозі власного, особистого духовного подвигу, нехай кожен із нас зрозуміє, що життя з Богом є неможливим без примирення і прощення зі своїм ближнім...

Шановне студентство! Нині, коли до початку Великого Посту залишились лічені години, перед Вами Господь ставить особливе завдання... У час, коли чимало Ваших однолітків далекі від життя побожного Ви повинні стати правдивим взірцем поміркованості, духовного життя і праведності для багатьох... До вас нині промовляє Господь: «Ви - світло для світу!»... Нехай Всемилостивий Господь допоможе нам мудро і виважено пройти цей шлях Святого Посту, нехай кожен із нас виконає власний подвиг добровільно взятий на себе...»

img_1999_500

 

По завершенні проповіді отець-завідувач попросив прощення у всіх присутніх. Як це передбачено Уставом, усі присутні просили прощення один в одного.

 

 

 У перший день Великого Посту, 15 лютого, в університетському храмі було відслужено уставні богослужіння - великопостові часи 3-й, 6-й, 9-й, Зображальні, а також Вечірню. Постове богослужіння звершував завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щербань, якому співслужив диякон Богдан Сливка.

p2159805_500

 

Цього ж дня, ввечері було відслужено Велике Повечір'я з читанням І-ої частини Великого Покаянного Канону преп. Андрія Критського. Читання канону очолив прот. Микола Щербань, якому співслужили свящ. Микола Лагодич (методист Богословського відділення) та свящ. Павло Захарук (студент VI-го курсу Богословського відділення).

p2159824_500

 

 

У другий день Великого Посту, 16 лютого, в університетському храмі було відслужено уставні богослужіння - великопостові часи 3-й, 6-й, 9-й, Зображальні, а також Вечірню. Постове богослужіння звершував методист Богословського відділення свящ. Микола Лагодич, якому співслужили диякони Богдан Сливка та Володимир Джезняк.

 

 

  Цього ж дня, ввечері було відслужено Велике Повечір'я з читанням ІІ-ої частини Великого Покаянного Канону преп. Андрія Критського. Читання канону очолив прот. Микола Щербань, якому співслужили свящ. Микола Лагодич (методист Богословського відділення) та свящ. Павло Захарук (студент VI-го курсу Богословського відділення) та свящ. Михайло Голобородько (випускник Богословського відділення 2008 р.)

 

p2169846_500

 

У третій день Великого Посту, 16 лютого, в університетському храмі було відслужено уставні богослужіння - великопостові часи 3-й, 6-й, 9-й, Зображальні, а також Вечірню з Літургією Ранішосвячених Дарів. Постове богослужіння звершував завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щербань, якому співслужили свящ. Микола Лагодич (методист Богословського відділення) та свящ. Павло Захарук (студент VI-го курсу Богословського відділення) та свящ. Михайло Голобородько (випускник Богословського відділення 2008 р.) диякон Богдан Сливка та диякон Іоан Шубин.

 

p2179863_500
 
p2179930_500_01 
 
p2179952_500

 

p2170004_500
 

 

  Цього ж дня, ввечері було відслужено Велике Повечір’я з читанням ІІІ-ої частини Великого Покаянного Канону преп. Андрія Критського. Читання канону очолив прот. Микола Щербань, якому співслужили свящ. Петро Стеблина (викладач філософсько-теологічного факультету, випускник теологічного відділення 2001 р.), свящ. Микола Лагодич (методист Богословського відділення) та свящ. Павло Захарук (студент VI-го курсу Богословського відділення).

 

p2170061_500

 

p2170037_500
 
p2170054_500

У четвертий день Великого Посту, 18 лютого, в університетському храмі було відслужено уставні богослужіння – великопостові часи 3-й, 6-й, 9-й, Зображальні, а також Вечірню. Постове богослужіння звершував методист Богословського відділення свящ. Микола Лагодич, якому співслужив диякон Богдан Сливка.

p2180082_500
 

 

 

 

Цього ж дня, у четвер Першої Седмиці Великого Посту, що вже стало традиційним для всіх духовних навчальних закладів, на Богословському відділенні було проведено Загальну Сповідь студентів-богословів.

 

p2180087_500

 

Сповідь приймали завідувач Богословського відділення прот. Миколай Щербань та свящ. Миколай Лагодич (методист Богословського відділення) 

 

 

p2180090_500
 

 


Паралельно було відслужено Велике Повечір’я з читанням ІV-ої частини Великого Покаянного Канону преп. Андрія Критського. Читання канону очолив свящ. Павло Захарук (студент VI-го курсу Богословського відділення) якому співслужив прот. Миколай Симчич (викладач літургіки Богословського відділення).


У п'ятницю, 19 лютого, в університетському храмі було відслужено належні великопостові богослужіння з Літургією Ранішосвячених Дарів,
 
p2190180_500
які очолював завідувач Богословського відділення прот. Миколай Щербань у співслужінні викладача Богословського відділення, прот. Миколая Симчича, викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколая Лагодича та студентів  Богословського відділення свящ. Павла Захарука, дияк. Богдана Сливки, дияк. Іоана Шубина.
 
p2190241_500
 
 
За Літургією усі студенти, які посповідались напередодні, причастились Святих Христових Тайн.
 
 
p2190262_500
Наприкінці богослужіння було звершено уставне читання молитовного канону преп. Феодору Тирону з освяченням колива.
 
 
p2190266_500
Цього дня у проповіді отець-завідувач сказав, зокрема, таке: "Сьогодні дійсно величний і радісний день! Адже для нас, православних, немає більшої радості, ніж участь у спільному богослужінні та причастя Святих Христових Тайн...".

По завершенні богослужіння усім присутнім було роздано освячене коливо.

 

p2190283_500

 


Версія для друку
Автор: prot-docent
Дата створення: 2010-02-19
Рубрика:
Перегляди: 3909

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.