Богословське відділення / На Богословському відділенні проведено черговий науково-методичний семінар,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




На Богословському відділенні проведено черговий науково-методичний семінар

На Богословському відділенні проведено черговий науково-методичний семінар на тему: «СПЕЦИФІКА ВИКЛАДАННЯ БІБЛІЄЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН У ЕВРОПЕЙСЬКИХ УНІВЕРСИТЕТАХ», який провів завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щербань.

 
p2230292_500



У ході даного навчально-методичного семінару було обговорено не лише суть навчальних програм з біблієзнавчих курсів, які викладаються у класичних університетах Європи, але й було розглянуто ряд методичних особливостей викладання. Для прикладу було взято особливості викладання біблеїстики в наступних університетах: University of Copenhagen (Данія), Durham University (Великобританія), University of Helsinki (Фінляндія), University of Iceland (Ісландія), University of Oslo (Норвегія), Uppsala University (Швеція), Tübingen University (Німеччина), Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II (Польща), Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (Румунія).

Як було зазначено доповідачем, характерною (і відмінною) ознакою усіх цих навчальних закладів є те, що у них безперервно функціонували повноцінні теологічні факультети, що посприяло стабільному зростанню якості наукових на науково-методичних досліджень. Зокрема, існують фахові кафедри біблеїстики (чи, навіть, окремі кафедри Нового та Старого Завітів). Також цікавим фактом є те, що для сучасних досліджень у галузі біблієзнавства характерним є комплексний розвиток між предметних зв'язків. Хоча тлумачення біблійних Писань є ядром теологічних досліджень, проте накопичені навчальні компетенції розповсюджуються також і на ряд спеціальних розробок у галузі історії Старого Заповіту, Кумранських писань, апокрифічної літератури, історії письмового та усного перекладу, впливу еллінської філософії, гендерної герменевтики, семіотики тощо.

Було розглянуто також ряд питань пов'язаних із специфікою організації навчального процесу взагалі та у магістратурі зокрема.


Версія для друку
Автор: prot-docent
Дата створення: 2010-02-26
Рубрика:
Перегляди: 3511

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.