Богословське відділення / У Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича пом’янули жертв Голодомору 1932-1933 років ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




У Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича пом’янули жертв Голодомору 1932-1933 років

29 листопада 2010 року в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено заупокійну літію за  жертвами Голодомору 1932-1933 років.

 

pb292519_500
 

 

Панахиду очолив завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щебань у співслужінні методиста відділення доц. свящ. Миколая Лагодича, свящ. Богдана Сливки та студента ІІ курсу Богословського відділення диякона Романа Лазарука. У храмі, під час служіння панахиди, були присутні викладачі та студенти університету.

 

pb292526_500
 

 

По завершенні до присутніх звернувся прот. Микола Щербань. Зокрема, отець-завідувач сказав: «Возлюблені у Христі! Вже стало традиційним, що у третій декаді листопада ми згадуємо усіх загиблих від голоду та політичних репресій, особливо поминаючи у ці дні жертв Голодомору 1932-33 років... Загальновідомою є теза: «Народ, який не знає свого минулого - недостойний свого майбутнього», однак сьогодні цей афоризм ми сміливо можемо перефразувати у тезу: «Народ, який не знає свого минулого - не буде мати свого майбутнього»... Сьогодні, молитовно згадуючи ті страшні події, ми не намагаємося нікого і ні в чому звинуватити... ми, перш за все, сьогодні стверджуємо своє право - право нащадків знати правду... Правду про минуле свого народу, якою б страшною ця правда не була... ми молимося за упокій душ тих невинних жертв і сьогодні наша молитва - це не лишень вияв скорботи, - це вияв нашої пам'яті, пам'яті народу, яку нікому не вдалось знищити...» .

По завершенні заупокійної літії студенти запалили свічки в пам`ять про всіх загиблих під час Голодомору 1932-1933 років. 

 

pb292542_500
 

 


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2010-12-20
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 3516

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.