Богословське відділення / Вітальне слово Предстоятелю з нагоди Різдва Христового,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Вітальне слово Предстоятелю з нагоди Різдва Христового

Вітальне слово єпископа Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Епіфанія,

ректора Київської православної богословської академії,

Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету

з нагоди свята Різдва Христового

Ваша Святосте, Святійший наш Владико!

Знову ми зібралися у цьому величному Володимирському патріаршому соборі щоби від імені усієї повноти нашої Української Православної Церкви Київського Патріархату, від Священного Синоду, єпископату, духовенства, чернецтва, православної богословської академії та вірних нашої Святої Церкви привітати Вас із світлим святом Різдва Господа нашого Ісуса Христа.

Єдинородний Син Божий зійшов на землю і, за словом святителя Афанасія Великого, став людиною для того, щоб людина стала богом, сприйняв наше єство для спасіння нашого і засяяв для нас як істинне Сонце Правди, вказавши нам шлях до Царства Небесного.

«Нинішнє свято Різдва Христового, істинного Бога нашого, є для нас непереможною твердинею, непохитною основою, спасительним початком», - виголошує святий Амфілохій, єпископ Іконійський.

Усе різдвяне богослужіння - це воістину торжество радості за дар Христового втілення, яке здійснилося нині: «Веселіться праведні, радійте небеса, заграйте гори! Христос народився! Сидить Діва, до Херувимів подібна, і тримає в обіймах Бога - Слово втілене. Пастирі народженому дивуються; волхви Владиці приносять дари; ангели співають і виголошують: неосяжний, Господи, слава Тобі!» (Стихира на стиховні свята)

Але, на жаль, сьогодні мало хто вповні розуміє усю велич події, яку прославляємо. Свято Боговтілення стає в середовищі народу дедалі більше комерційним, позацерковним. Християнські свята є знаменнями вічного свята у Царстві Божому, тому приходу Спасителя радіють лише ті, хто здатні зрозуміти і прийняти велику таємницю любові Божої.

Ви, Ваша Святосте, наш Архіпастир і Отець, змалку зігріті палкою любов'ю до Бога, і Господь веде Вас протягом усього Вашого життя, як тих мудреців, що йшли за Вифлеємською зіркою. Всеблагим і премудрим промислом Божим Ви ось уже 45 років окормлюєте православний український люд, перебуваючи на древній Київській кафедрі!

Все у Вашому святительському служінні величне - і побожне, духовно-трепетне звершення богослужінь, і палкі настановчі проповіді, і мудре керівництво кліром і паствою, і глибокі богословські роздуми над насущними проблемами життя християнина, і Ваша ретельність та вправність у перекладах богослужбової літератури і творів святих Отців, і щира молитва, і любов до своєї Батьківщини.

Турбуючись про духовно-моральний стан своєї пастви, Ви у своїх різдвяних посланнях з року в рік розкриваєте правдивий сенс земного життя людини, закликаючи нас до боговгодного життя.

Ми дивуємося Вашою невтомною працею, і разом з цим прославляємо Бога, Який укріпляє Вас і духовно надихає. Ви є постійним взірцем для усіх нас - архієреїв, священнослужителів, чернецтва і мирян.

Тож прийміть, Ваша Святосте, наші щирі привітання із Різдвом Христовим. Бажаємо Вам від новонароженого Богомладенця міцного здоров'я, кріпості, багатьох років архіпастирського служіння. А найбільше зичимо здійснення мети Вашого патріаршества - якнайшвидшого утворення єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Нехай і надалі благодать Божа, Його любов і милість перебувають з Вами невпинно.

 Εις πολλά έτη δέσποτα!

8 січня 2011 р., Володимирський патріарший кафедральний собор

Джерело: http://perejaslav.km.ua/bishop/propovidi/71-rizdvoslovo.html 

 

 


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2011-01-12
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 3563

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.