Богословське відділення / 5 грудня – день пам’яті святого апостола від 70-ти Филимона,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Підрозділи
Архів
Новий Завіт
Вчення дванадцятьох апостолів - Дідахі
Церковний календар. Житія святих
Богословські статті
Літургіка

Розклад занять



Наш банер




5 грудня – день пам’яті святого апостола від 70-ти Филимона

Святий апостол Филимон і його дружина Апфія жили в місті Колоси у Фрігії. За прийняття Хрещення від святого апостола Павла вони звернули свій будинок у дім молитви, де збиралися всі віруючі в Христа колосян і відбувалися Богослужіння, і присвятили себе служінню хворим і знедоленим. Апостол Филимон був поставлений єпископом міста Гази і проповідував Слово Боже по всій Фрігії. Святий апостол Павло не залишав його своїм керівництвом. До нього направив первоверховний апостол своє повне любові Послання, в якому посилає благословення "Филимонові й співробітникові нашому, і Апфіі, сестрі коханої, і співвойовникові нашому Архипові, і їх домашній церкві" (Флм. 1, 1 - 3). Онисим, про який йде мова в посланні, - колишній раб Филимона, апостол від 70-ти (пам'ять 15 лютого). Також жив в Колосах святий апостол Архіпов який прийняв мученицьку кончину. Під час язичницького свята розлючений натовп увірвалася в християнський храм, коли там відбувалося богослужіння. Всі в страху розбіглися, залишилися тільки святі Филимон, Архіпп та Апфія. Їх схопили і повели до градоначальника. Святого Архіпа озвірілий натовп побив і порізав ножами, і по дорозі на суд він помер. Святі Филимон і Апфія, за вироком правителя, були побиті каменями. Святі Апостоли Филимон, Архіпп та Апфія були звернені у християнство святим апостолом Павлом і постраждали за Христа від греків-язичників, за царювання імператора Нерона, в місті Колоссах. Коли вони були колись разом з іншими християнами в молитовному зібранні, язичники несподівано напали на них. Всі, хто знаходилися у зборах, крім Филимона, Архіппа та Апфіі, розбіглися, а їх трьох схопили і привели до Артоклісу, правителю ефесскому.

 

Спочатку жорстоко били Архіпа, причому, навіть діти, кололи його по всьому тілу ножами. Потім без милосердя був мучений святий Филимон і побитий камінням. Точно також була побита каменями і свята Апфія.

 

Так, в муках, святі угодники відійшли до Господа.


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2010-12-06
Рубрика:
Перегляди: 3603

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.