Богословське відділення / 14 вересня - день пам,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Підрозділи
Архів
Новий Завіт
Вчення дванадцятьох апостолів - Дідахі
Церковний календар. Житія святих
Богословські статті
Літургіка

Розклад занять



Наш банер




14 вересня - день пам

Святий Симеон народився в межах Антіохії Сирійської в середині IV століття від бідних батьків. В юності він пас овець свого батька. Одного разу, прийшовши до храму, він почув спів заповідей Блаженств (Мт. 5, 3-12), і в ньому зародилася жага праведного життя. Симеон почав старанно молитися Богу і просити вказати йому, як досягти справжньої праведності. Незабаром йому приснилося, що він копає землю ніби для фундаменту під будинок. Голос йому сказав: «Копай глибше». Симеон став старанніше копати. Вважаючи вириту яму достатньої глибини, він зупинився, але той самий голос повелів йому копати ще глибше. Те ж повеління повторилося кілька разів. Тоді Симеон став копати без-зупинки, поки таємничий голос не зупинив його словами: «Досить! А тепер якщо хочеш будувати, будуй, працюючи старанно, бо без праці ні в чому не досягнеш успіху ». Вирішивши стати ченцем, святий Симеон покинув батьківський дім і прийняв чернецтво в сусідній обителі. Тут він провів деякий час в чернечих подвигах молитви, посту і послуху, а потім для ще більших подвигів він усамітнився в сирійській пустелі. Тут святий Симеон поклав початок новому виду подвижництва: «столпні-пра». Побудувавши стовп в декілька метрів висоти, він оселився на ньому і цим позбавив себе можливості прилягти і відпочити. Стоячи вдень і вночі, як свічка в прямому положенні, він майже безперервно молився і розмірковував про Бога. Крім найсуворішого стриманості в їжі, він добровільно переносив багато поневірянь: дощ, спеку і холод. Харчувався він розмоченою пшеницею і водою, які приносили йому добрі люди.

Його надзвичайний подвиг став відомий у багатьох країнах, і до нього початок стікатися безліч відвідувачів з Аравії, Персії, Вірменії, Грузії, Італії, Іспанії та Британії. Бачачи його незвичайну силу духу і слухаючи його натхнені повчанням, багато язичників переконувалися в істинності християнської віри і приймали хрещення.

Святий Симеон сподобився дару зціляти душевні і тілесні хвороби і передбачав майбутнє. Імператор Феодосій II Молодший (408-450 рр..) Дуже поважав преподобного Симеона і часто слідував його порад. Коли імператор помер, його вдова цариця Євдокія була спокушена в монофізитській єресі. Монофізити не визнавали в Христі дві природи - Божу і людську, а лише одну Божу. Преподобний Симеон напоумив царицю, і вона знову стала православною християнкою. Новий імператор Маркіян (450-457 рр..) В одязі простолюдина таємно відвідував преподобного і радився з ним. За порадою преподобного Симеона Маркіян скликав у Халкідоні IV Вселенський собор у 451 році, який засудив монофізитський псевдовчення.

Святий Симеон жив більше ста років і помер під час молитви в 459 році. Його мощі спочивали в Антіохії. Православна Церква в богослужінні, присвяченому святому Симеону, називає його «небесною людиною, земним ангелом і світильником всесвіту».

 

Підготував студент 3 курсу Богословського відділення

 Краснодемський Назар


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2011-09-19
Рубрика:
Перегляди: 3619

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.