Богословське відділення / 19 вересня - спомин чуда архистратига Михаїла в Хонах,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Підрозділи
Архів
Новий Завіт
Вчення дванадцятьох апостолів - Дідахі
Церковний календар. Житія святих
Богословські статті
Літургіка

Розклад занять



Наш банер




19 вересня - спомин чуда архистратига Михаїла в Хонах
У Фригійських Колоссах, недалеко від міста Ієрополя, тече річка Ликос. В місцевості, що носить назву Хони, впадає та річка в кам`яне провалля. Тече кілька кілометрів під землею і, вийшовши на поверхню, впадає в річку Меандер.


Саме там, де вода падає в провалля, стояв колись над цілющим джерелом храм Божий, посвячений в честь Архістратига Михаїла. В той час в тих краях проповідував слово Боже святий євангеліст Іоан Богослов і святий апостол Филип. Тож за їхніми молитвами вода в джерелі освятилась Духом Святим і стала цілющою. Звідусіль тут збиралися хворі, і силою Божою оздоровлювалися від недуги. Водою з цього джерела зцілилась дочка одного знатного грека з Лаодикії, яка невиліковно хворіла, і від народження була глухонімою. Коли вона напилася води з джерела, то не тільки одужала, але й отримала дар мови, і першими словами, які вона вимовила, були: ”Великий Бог християнський”. Вся сім`я прийняла святе хрещення, а її батько, в подяку Богу за зцілення дочки, збудував величний храм Божий, який і був освячений в честь Архістратига Михаїла в Колоссах. До святого цілющого джерела почали приходити не тільки християни, але і язичники. Багато їх відреклося від поганських ідолів і прийняло Христову віру.

 

...
...
В храмі святого Архістратига Михаїла протягом 69-ти років службу паламаря виконував благочестивий християнин по імені Архип. Проповідуючи християнську віру прикладом свого життя, Архип навернув багатьох язичників до віри Христової. Це озлобило деяких поган і вони задумали знищити храм, а св. Архипа погубити. Для цього вони викопали канаву, яка з`єднала в одне русло дві гірські річки, і направили їх течію на храм. Святий Архип став старанно молитися святому Архістратигу Михаїлу, щоб той відвернув зруйнування храму. За молитвами святого Архипа явився Архістратиг Михаїл. Ударом свого меча він відкрив в горі широкий отвір, куди і потекла бурхлива вода. Так, дякуючи чудесному заступництву святого Архістратига Михаїла, храм залишився неушкодженим. Язичники, побачивши дивне чудо, зі страхом розбіглися. А святий Архістратиг Михаїл, оточений неземним сяйвом, на очах святого Архипа вознісся.


Християни, зібравшись у храмі, прославили Господа і святого Архістратига Михаїла подячною молитвою. Місце, де звершив своє чудо Архістратиг Михаїл і яке до цього часу називалося Колосси, побожні християни назвали Хон, що означає отвір, провалля.


Це благодатне чудо, яке учинив в Хонах святий Архістратиг Михаїл, свята Православна Церква святкує 19 вересня за н. ст.

Джерело: http://www.cerkva.pyrogoscha.org.ua/text-page__370.html

 


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2011-09-22
Рубрика:
Перегляди: 4176

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.