Богословське відділення / 4 лютого – день пам’яті святого апостола від 70-ти Тимофія,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Підрозділи
Архів
Новий Завіт
Вчення дванадцятьох апостолів - Дідахі
Церковний календар. Житія святих
Богословські статті
Літургіка

Розклад занять



Наш банер




4 лютого – день пам’яті святого апостола від 70-ти Тимофія

 

.jpg_16

 

Святий апостол Тимофій походив з лікаонського міста Лістра, що в Малій Азії. Він був навернений до Христа в 52 році святим апостолом Павлом. (+ бл. 67; пам'ять 29 червня). Коли апостоли Павло і Варнава відвідали вперше лікаонійські міста, апостол Павло в Лістрі зцілив кульгавого від народження, і багато жителів міста увірували в Христа, серед них був і майбутній апостол, юнак Тимофій, його мати Євнікія і баба Лоід (Дії 14,6 - 12, 2 Тим. 1, 5). Насіння віри, посіяні апостолом Павлом в душі святого Тимофія, принесли рясні плоди. Він став ревним учнем апостола, а згодом його невідлучним супутником і співробітником у проповіді Євангелія. Апостол Павло любив святого Тимофія і називав його в Посланнях «своїм улюбленим сином», із вдячністю згадуючи його вірність і відданість. Він писав Тимофію: "Ти пішов услід за моєю наукою, поступом, вірою в любові, терпінні, у переслідуваннях, стражданнях ..." (2 Тим. 3, 10-11). У 65 році апостол Павло висвятив апостола Тимофія на єпископа Церкви в Ефесі, якою святий Тимофій керував впродовж 15 років. Святий апостол Павло, перебуваючи в Римі в темниці і знаючи, що йому належить мученицький подвиг, викликав до себе вірного учня і друга апостола Тимофія на останнє побачення (2 Тим. 4, 9).

Святий Тимофій закінчив своє життя мученицьки. У Ефесі язичники здійснювали свято на честь ідолів і носили їх по місту, супроводжуючи нечестивими обрядами та піснями. Святий єпископ Тимофій, ревно вболіваючи про Славу Божу, намагався зупиняти і напоумити засліплених ідолопоклонством людей, проповідуючи їм істинну віру в Христа. Язичники в озлобленні кинулися на святого апостола, били його, волокли по землі і, нарешті, побили камінням. Мученицьку смерть за Христа святий апостол Тимофій сприйняв у 80-му році. У IV столітті святі мощі апостола Тимофія були перенесені до Царгорода і покладені в храмі Святих Апостолів. Свята Церква шанує святого Тимофія в числі 70-ти апостолів.


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2011-02-05
Рубрика:
Перегляди: 3746

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.